Reima – en aktiv hverdag

Hello darlings 😘

 

//Sponsoreret indlæg

Jeg har fået æren af at være en del af Reima’s kampagne #MillionHoursOfJoy challenge, som går ud på, at vi forældre skal være bedre til, at få aktiveret vores børn i hverdagen.
Deres nye kampagne hander også om, at få børn til at være 1.000.000 timer mere aktive end de allerede er.

Det anbefales fra WHO og sundhedsstyrelsen at børn er aktive 60 minutter om dagen. Lige netop der kommer vi forældre ind i billedet, og skal være aktive sammen med vores børn, sådan at de får et sundt billede af bevægelse i hverdagen.
Det handler om at vi er de bedste rollemodeller for vores børn. At vi viser dem at vi har tid til dem, at vi vil være sammen med dem – ikke kun i leg men også ved at være aktive. Hvis vi viser dem at det er sjovt at være aktiv, så tager de forhåbentlig også det syn med sig ind i voksenlivet.

Her kan du læse en pressemeddelse fra Reima.

 

Vores historie

For at starte ved begyndelsen, ved min egen opvækst. Og for at gøre en lang historie kort. Jeg har altid bevæget mig meget. Gået meget og cyklet meget. Jeg har altid synes det var hyggeligt at cykle en tur.
Jeg cyklede også med Miko, da han var lille. Når han skulle afleveres i dagpleje om morgenen inden jeg selv skulle videre i skole. Om sommeren i hvert fald. Når der først kom sne, tog vi bussen eller gik (Miko lå i barnevognen), og jeg havde min cykel hos dagplejen og cyklede selv videre derfra.

Men meget af det stoppede den dag jeg fik nøglerne til bilen i hånden. Jeg har desværre ikke en cykel mere. Men har bestemt ambitioner om, at få købt en, så Miko også kan få samme glæde ved at cykle.

 

Jeg har fået lidt af en udfordring

Det gik nemlig først op for mig, for et par år siden, at vi skulle til at ændre på vores hverdag, i det Miko har arvet lidt af sin fars gener og har fået tillagt sig lidt mere fedt på maven, end hvad jeg nogensinde har været vant til. Samtidig med at Miko har sine handicap (læs mere om det her) som gør det sværere for ham at være fysisk aktiv, da hans CP (Cerebral Parese) har gjort det svært for ham at løbe med et tempo, som har kunne få hans puls op.

Fritidsaktiv

Jeg har de seneste år prøvet at finde nogle fritidsaktiviteter til Miko (jeg manglede dem selv som barn), men det har været svært at finde noget der er faldet i hans smag.
Han går til ridning, hvilket han startede på tilbage i februar. Det er han faktisk rigtig glad for, men da det er ridefysioterapi, er det ikke noget der får hans puls op, men derimod styrker hans balance.
Og det virker nu også rigtig godt.

Ellers har jeg prøvet med dans, men det var langt fra et hit.
Jeg ville gerne have ham til noget svømning, da han VIRKELIG er en vandhund. Men kan ikke finde ud af hvilket hold han skal meldes på.
Så vi tager i svømmehallen så tit som muligt – og det er en fantastisk måde at få leg og “træning” blandet sammen.
Det samme gælder for diverse legeland. Dem er vi også rigtig gode til at besøge her i vinterhalvåret – og der kommer der altså ret meget sved på panden, for både store og små. Jeg har et ønske om at vi skal forbi legelandet/svømmehallen én gang om måneden her mens vejret lidt køligere. Hvis ikke mere.

Hverdagslivet

At bringe flere aktive timer ind i hverdagen, giver ikke bare mere energi, men det giver også meget mere overskud. At få rørt sig, giver KUN noget positivt til kroppen.
Søvnen bliver bedre, humøret stiger helt til tops og så kan man få noget mere fællesskab, hvis man gør aktiviteten til en sjov, hyggelig og fælles ting.

Jeg starter en ny spændende hverdag op, allerede fra i morgen, hvilket betyder at vi skal tidligt op og afsted, og når jeg har fri igen, ja så skal Miko hentes og vi skal hjem og lave mad.
Men jeg vil stadig gerne have at vi får rørt os, ikke kun Miko, men ligeså meget mig selv.
Så vi skal have en hverdag til at fungere med, at vi skal ud at gå en god lang tur med hunden, efter vi alle har spist. Ud og have rørt os inden vi skal under dynerne. Og den friske luft gør også noget godt for søvnen.

Sommer vs. vinter

Om sommeren er det SÅ meget nemmere, at være fysisk aktiv.
Miko er KÆMPE fan af sin trampolin (det er vi andre også) så der bliver brugt en masse dejlige timer dér. Ellers spiller vi med bold, spiller badminton eller hopper i den lille pool i haven og plasker med vand.
Vi kan også godt finde på at finde vandballonerne frem og lege krig med dem.

Der er også alle legepladserne rundt omkring. Med gynger og rutsjebaner – de er altså også tiltrækkende.
Gyngerne kan jo heldigvis bruges året rundt (og når vi engang får flyttet til noget større, skal der helt bestemt et gyngestativ op i haven). Det handler jo bare om at få lidt ekstra tøj på.
Det er også meget nemmere at holde på varmen, hvis bare man bevæger sig, når man er ude og det er lidt koldt i vejret.

I bund og grund handler det jo bare om at benytte sig af omgivelserne og de remedier man har til rådighed.

 

Sådan bliver du en del af alt det sjove

Du kan også være med. Indtast jeres timer for hver uge og deltag ikke kun i kampagnen om at øge de aktive timer, deltag samtidig om ugentlige præmier og den store hovedpræmie. En tur til Ruka i foråret.
15 lande er gået sammen om at nå de 1.000.000 timer – Finland, Estland, Sverige, Norge, Danmark, England, Tyskland, Østrig, Polen, Tjekkiet, Schweiz, USA, Canada, Rusland og Kina.

Del meget gerne billeder af jeres aktive unger – måske et billede af børnene i færd med yndlingsaktiviteten – på instagram med #hashtagget #MillionHoursOfJoy
Du må også meget gerne tagge mig MissCarstensen og endelig også Reima

Jeg glæder mig til at følge med i jeres aktiviteter. Hvem ved, måske jeg også kan blive inspireret en hel del, til en masse nye og spændende aktiviteter, vi selv kan bruge i hverdagen.

Tusind tak for at netop DU læste med

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.