Let’s talk about … SLEEP :P

Hello darlings

Jeg har læst den her artikel, hvori der står hvorfor mange mænd ikke reagere på et grædende barn om natten. Der er ligefrem lavet lister over hvad mænd og kvinder hver især reagere mest på under søvnen.
Faktisk ret underholdende at læse 😀

For at vi skal vågne fra vores sødeste søvn, skal vi føle os truet af noget. Mænd føler det så simpelthen ikke som en trussel at et barn græder.
Det kan jeg så måske godt følge lidt. For hvad er der farligt ved at barn græder. Men der kan jo være en farlig årsag til at barnet græder – i de fleste tilfælde har barnet nok “bare” tabt sin sut eller haft et mareridt. Det er jo selvfølgelig skræmmende nok for barnet, men det er jo ikke en faretruende situation for forældrene eller nogle andre.

Listerne fra artiklen kommer her:

Mændene:

 1. Bilalarmer
 2. Hylende blæst
 3. Summende fluer
 4. Snorken
 5. Larmende vandrør
 6. Haner, der galer
 7. Udrykningssirener
 8. Tikkende ur
 9. Lyden af en boremaskine
 10. Dryppende haner

Kvinderne:

 1. Babygråd
 2. Dryppende vandhaner
 3. Larmende lyde udenfor
 4. Snorken
 5. Summende fluer
 6. Lyden af en boremaskine
 7. Sirener
 8. Bilalarmer
 9. Hylende blæst
 10. Larmende vandrør

 

Hvis jeg kigger på de her lister samtidig med at jeg tænker over hvordan det foregår hjemme ved os – så hænger de vist ikke helt sammen – selvfølgelig er de her lister kun vejledende, og lavet som en statistisk over en række mennesker, som har deltaget.

men for at vende tilbage til vores situation – det der holder mig mest vågen om natten (hvis jeg skal vælge ud fra de her lister) så bliver det simpelthen nødt til at være snorken.
Både Christian og Miko snorker – til tider rigtig meget. Jeg snorker højst sandsynligt også selv, men det kan jeg altså ikke høre 😉
Dog vågner jeg nogle gange af at Christian snorker så meget som han gør, det er ret frustrerende at vågne af en anden persons snorken, og så bagefter ikke kunne falde i søvn igen.

Eftersom Miko ikke længere er baby, vågner jeg ikke længere af babygråd, men jeg vågner da, hvis Miko vågner om natten, om det er med gråd eller ikke er, betyder ingenting – for jeg hører ham i de fleste tilfælde (nogle gange vågner han uden at sige en lyd, og bare kravler stille og roligt op og ligger sig ved siden af mig) andre gange er det kun Christian der hører at vågner.

Jeg tror aldrig at jeg vågnet af summende fluer, larmende vandrør, dryppende vandhaner eller lyden af en boremaskine.
Men til gengæld har jeg haft svært ved at falde i søvn, hvis lyden har været der, når jeg har lagt mig til at sove.
Larmende lyde udenfor er vidt begreb, det kan jo være alverdens ting. Havemøbler der bliver blæst rundt af vinden, mennesker der snakker, køretøjer der kører forbi osv. Det synes jeg nu ikke at jeg som sådan vågner af (vi bor på en hovedvej, som også er godt trafikeret om natten, og jeg sover altså fint fra det – heldigvis)

Jeg synes det er ret sjovt at læse sådan nogle statistikker og reflektere over dem, med henblik på ens eget liv. Om det så er vaner eller ting der forstyrre ens søvn, er ret ligemeget.
Man kan lærer noget nyt om sig, når man kigger på sådanne lister, statistikker og artikler.

Hvad med dig, hvad forstyrre oftest din nattesøvn?

Hugs and kisses Sanne

Tak for at netop DU læste med

Hvis du vil læse artiklen, er der et link til den her

Advertisement

2 thoughts on “Let’s talk about … SLEEP :P

 1. Hehe;-) har mødt den liste et par gange! Eller udgaver af den. Men det passer nu meget godt her. Manden kan sove ved siden af en skrigende baby. Men vi har en aftale om han tager de to store om natten og det sover jeg nogen gange fra og vågner heller ikke af mandens vækkeur, kun mit eget . Tror helt sikkert det har noget at gøre med man ved hvad man skal vågne af

  Like

  1. Hehe ja det tror jeg bestemt du har ret i – for jeg vågner dæleme heller ikke af min kærestes vækkeur – ikke ret tit hvert fald 😀
   Jeg kan altså også nemt overhøre min søn, hvis vi aftalt at min kæreste høre efter ham.
   Men synes det er ret sjovt at læse sådanne statistikker 😉

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.